Ποιός είμαι

canva-photo-editor (2)

Είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Έχω διατελέσει Υπηρεσιακός Υπουργός και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Το 2016, κλήθηκα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναλάβω την θέση του Συντονιστή του Προγράμματος της Ν.Δ για τον αγροδιατροφικό τομέα. Την αποδέχθηκα με χαρά και τιμή εμπνεόμενος από τις αξίες και τις σύγχρονες θέσεις του Προέδρου για την κοινωνία, την οικονομία, την λειτουργία του κράτους, την εκπαίδευση και καινοτομία και κυρίως τις εθνικές θέσεις για την εξωτερική πολιτική.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 

Είμαι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάσθηκα ως κύριος ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα του  τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης ενώ, κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής μου διατριβής, συμμετείχα στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Υγιεινής του Γάλακτος και των Προϊόντων του.
Έχω δημοσίευσει ερευνητικές εργασίες και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά .

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

 

Εργάστηκα ως επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε (ΕΣΥΔ) για τη Διαπίστευση Εργαστηρίων σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 17025, ως επιστημονικός Σύμβουλος εγκατάστασης και εφαρμογής Συστήματος HACCP  σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης  τροφίμων, καθώς και ως επιστημονικός υπεύθυνος εργαστηρίων μικροβιολογίας τροφίμων.

 

Κατά την περίοδο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2003, προήδρευσα στις Επιτροπές του CODEX ALIMENTARIUS στον τομέα της υγιεινής τροφίμων στην Φλόριντα των Η.ΠΑ., στους τομείς γάλακτος και γαλακτοκομικών και κρέατος, πουλερικών και προϊόντων αυτών, στη Νέα Ζηλανδία.

 

Από το 2005 ως το 2007 εργάστηκα ως Σύμβουλος σε θέματα Κτηνιατρικής και Ευρωπαϊκών Κανονισμών στο  Γραφείο του Γεν. Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Το 2007 τοποθετήθηκα Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Οργανισμό Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «ΔΗΜΗΤΡΑ» και ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβα Γενικός Διευθυντής και στη συνέχεια Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε).

 

Από το 2009 μέχρι το 2012, διετέλεσα Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το 2012 επέστρεψα στην Ελλάδα και τοποθετήθηκα στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το 2015 ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του ίδιου Υπουργείου ως Υπηρεσιακός Υπουργός.
 

 

Έχω εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου ως:

 

  • Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ομάδα Εργασίας για την Εφαρμογή και Βελτίωση των Κανονισμών του «Πακέτου Υγιεινής» στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε.
  • Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό Μικροβιολογικών Κριτηρίων στα Τρόφιμα Ζωικής Προέλευσης (Καν.2073/2005)Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό Μικροβιολογικών Ορίων στα έτοιμα προς κατανάλωση Τρόφιμα
  •  Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό Μικροβιολογικών Ορίων της Listeria Monocytogenes σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα
  • Εθνικός Εκπρόσωπος στις Επιτροπές του CODEX ALIMENTARIUS για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, το κρέας πουλερικών και τα προϊόντα αυτών.

 

Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά.
Είμαι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και κατοικώ στην Πετρούπολη Αττικής.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία.